Voorheen was het noodzakelijk om ledstrips aan elkaar te solderen om ze te kunnen verbinden. tegenwoordig leveren wij click connectors. Hiermee is het mogelijk om ledstrips  met elkaar te verbinden zonder te hoeven solderen. Ledstrips zijn in te korten om de 3 leds. Voor ledstrips met 30 leds per meter is dit om de 10 cm en ledstrips met 60 leds kan je om de 5 cm inkorten.

Wanneer gebruik je deze ledstrips verbindstuk?

Er kunnen diverse redenen zijn om deze connector te gebruiken. In de meeste gevallen worden ze gebruikt om een ledstrip te verlengen. Stel je wilt een onafgebroken strip van 7 of 8 meter. Standaard worden ledstrips geleverd in rollen van maximaal 5 meter. Met een connector kan je deze dan verlengen tot de gewenste lengte. [caption id="attachment_76" align="alignnone" width="630"]Hoe verbind je ledstrips zonder te solderen? Hoe verbind je ledstrips zonder te solderen?[/caption] In het voorbeeld op de afbeeldingen wordt een enkelkleurige SMD 3528 ledstrip gebruikt. Deze connectors zijn ook verkrijgbaar voor de SMD 5050 RGB ledstrip. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten tijdens het verbinden:
  • Controleer of de contacten overeenkomen. Kijk dus of je op het juiste einde zit.
  • Knip de ledstrip door op de gewnste lengte. Let wel op dat je dit doet waar de contacten zitten.
  • Verwijder het rubber dat op de contacten zit. Doe dit met een schaar of mes maar let op dat je de strip niet beschadigd.
  • Er kunnen nog lijmresten of resten van het rubber op de contacten zitten. Verwijder dit met behulp van een mesje of hele fijne schuurpapier. De contacten zouden moeten glimmen.
  • Schuif de ledstrips in de verbindstuk en verzeker het door de slotjes weer dicht te doen.
  • De ledstrip zou nu moeten werken.
Mocht het zijn dat het niet werkt, controleer de contactpunten. Waarschijnlijk zitten er nog wat lijmresten die voorkomen dat het goed verbindt. Het kan ook zijn dat bijvoorbeeld 1 kleur niet werkt. Maak dan het contactpunt voor dat betreffende kleur schoon.
Knip