Trapverlichting met led strips

Led strip zijn ideaal om als trapverlichting te gebruiken. Er zijn diverse manieren om led strips te gebruiken als trapverlichting. Hieronder lichten we een aantal hiervan toe;  

Doe het zelf traptrede verlichting met leds strips

We hebben led strip traptrede verlichting pakket samengesteld met diverse opties. De set is verkrijgbaar in 3 verschillende tinten wit:

  • Warm wit 3
  • Natuurlijk wit
  • Koud wit

Met deze set kunt u de lengte van de strips zelf bepalen. U kunt bijvoorbeeld strips gebruiken van 50cm (inkortbaar per 5cm) of de volledige lengte van de trede voorzien van led strips. Optioneel kunt u kiezen voor 2 bewegingssensoren die onder- en bovenin de trap geplaatst worden. De sensoren activeren de verlichting bij het benaderen van de trap. Zo hoeft u de verlichting nooit aan en uit te zetten en heeft u bovendien een veilige trap.   [caption id="" align="alignnone" width="528"]Led strips trapverlichtingTrapverlichting met led strips[/caption]   De bovenstaande afbeelding ziet u een aansluitschema van parallel aangesloten led strips per traptrede. U kunt dus ook een afsplitsing maken naar de trapleuning. In de afbeelding zijn twee kabels in de trapleuning, u kunt de strip ook aansluiten met 1 kabel. Dit is ook wat wij adviseren.

Aluminium profielen

De beste afwerking kunt u bereiken met aluminium profielen. De profielen zijn in drie kleuren verkrijgbaar en zorgen voor een nette en strakke afwerking. Melkwitte kapjes voorkomen dat de leds verblindend werken. Bovendien zorgen aluminium profielen voor een langere levensduur omdat het ook zorgt voor de afkoeling van led strips.